szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Harminc éve, 1983 decemberében állt először forgalomba BU 88-73 forgalmi rendszámmal az az Ikarus busz, amelyik az elmúlt hétvégén szállított utoljára utasokat – írta a Facebookon a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az autóbuszt 2001-ben leselejtezték, majd miután néhány év pihenő után ismét felújították, a BKV 2005-ben újra állományába vette – idézte fel a BKK, amely a Facebookon több fotót is közölt a matuzsálemről.

A jármű 2007 óta valamivel korszerűbb motorral közlekedett, míg végül 2013 novemberében végleg kivonták a forgalomból, amit a tavasz óta közlekedő 150 Mercedes Citaro érkezése tett lehetővé.

A JGD-731-es rendszámú busz a BKV flottájának legöregebb darabja volt, 1,315 millió kilométer megtétele után a dél-pesti autóbuszgarázsban fotózták le a búcsúzó járművet.

©
©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!