szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 1967-ben gyártott DB6 Vantage Shooting Brake-ből mindössze 2 darab létezik.

Manapság ha a shooting brake szókapcsolat előkerül a többségnek a Mercedes-Benz CLS Shhoting Brake jut eszébe, pedig az igazi háromajtós vadászkombiknak komoly történelme van. Itt van például az Aston Martin DB6 Vantage Shooting Brake, amiből csupán 3 darabot épített a londoni székhelyű FLM Panelcraft cég, de manapság mindössze 2 példány létezéséről tudnak. Az egyik nemsokára árverésre kerül, méghozzá az a példány, amit Innes Ireland brit F1-es versenyző alakíttatott át két év birtoklás után, 1967-ben a saját DB6 kupéjából.

©
©

Ez már bőven elegendő indok, hogy tehetős gyűjtők lecsapjanak az autóra, az aukcióra és a kikiáltási árra viszont még várni kell. Addig csak álmodozhatnak róla, ahogy belesüppednek a burgundivörös ülésekbe, beindítják a 3,7 literes sorhatos blokkot, majd berakják egyes sebességi fokozatba az ötfokozatú manuális váltó filigrán karját. Az érdeklődést az is fokozza, hogy 1995 óta az autó nyilvános helyen nem mutatkozott, hanem csak egy garázsban pihent, ahol teljesen felújították.

Erről természetesen az összes dokumentum megvan, így aki rákívánt az autóra és rendelkezik egy tekintélyesebb összeggel, amit autóra szánna, az nyugodtan keresse fel a DD Classics nyugat-londoni szalonját, ahol személyesen is megtekinthető az autó.

©
©

Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Revansra készülhetnek Putyinék, kitilthatják a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot is Oroszországból

Revansra készülhetnek Putyinék, kitilthatják a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot is Oroszországból

Letartóztatták a férfit, aki szándékosan elgázolt egy rendőrt Sopronban

Letartóztatták a férfit, aki szándékosan elgázolt egy rendőrt Sopronban

Kiterjesztette a kormány a maszkviselés alól felmentettek körét

Kiterjesztette a kormány a maszkviselés alól felmentettek körét