szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az osnabrücki üzem bővítésével évente 20 ezer példánnyal több Cayenne fog készülni, mint most.

Talán kevesen tudják, de a Porsche gazdasági sikerének hátterében manapság nem az ikonikus 911-es modell, hanem a sokkal szélesebb célközönséget elérő Cayenne és Panamera modellek állnak. Természetesen a sportautók között a 911 is kiemelkedően népszerűnek számít, de az igazán magas számokat a másik két említett típus produkálja, nem véletlen, hogy idén újabb SUV-vel bővült a kínálat a Macan révén, most pedig bejelentés érkezett, miszerint a Volkswagen is elkezdi gyártani a Cayenne-t, hogy ki tudják elégíteni az iránta mutatkozó vásárlói igényeket.

©

A Volkswagen 25 millió eurós beruházást hajt végre az osnabrücki üzemén, melynek köszönhetően jövő nyártól megindulhat a Cayenne gyártása, évi húszezres példányszámban. „A meglévő gyártási kapacitások optimalizálása és a Cayenne gyártósor integrálása remekül mutatja a Volkswagen-csoport termelési hálózattal kapcsolatos magas fokú rugalmasságát és a két márka közötti eredményes kooperációt” – nyilatkozták VW-nél a bővítés kapcsán.

A Cayenne karosszériája továbbra is a pozsonyi Porsche-üzemben készül majd, ahonnan fényezve szállítják őket a lipcsei összeszerelő üzembe, valamint a hamarosan elkészülő osnabrücki gyártósorra. Utóbbi esetén egyébként nem számít akkora újdonságnak a Cayenne gyártása, hiszen egy ideje már Boxster modellek is készülnek az üzemben a stuttgarti gyár szűkös kapacitásai miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyhetes razzia jön az utakon – főleg a biztonsági öv használatát nézik

Egyhetes razzia jön az utakon – főleg a biztonsági öv használatát nézik

Már a műholdképeken is látni a London méretű jéghegyet, ami leszakadt az Antarktiszról

Már a műholdképeken is látni a London méretű jéghegyet, ami leszakadt az Antarktiszról

Szlovákia bekérette a pozsonyi magyar nagykövetet

Szlovákia bekérette a pozsonyi magyar nagykövetet