szerző:
MTI

A következő önkormányzati ciklus végére mindenképpen elkészül az M44-es, amely egy négysávos, modern, európai közlekedési útvonal lesz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a békéscsabai Csaba Televíziónak kedden.

Lehet, hogy a Kecskemétről Békéscsaba felé vezető M44-es nem autópálya, hanem autóút lesz - mondta Orbán. Azt mondta, megeskette Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy ebben a ciklusban mindenképpen meglesz az út, ha nem európai uniós forrásból, akkor magyar költségvetési finanszírozással.

Orbán Viktor ugyanakkor jelezte, hogy egy autóút vagy autópálya önmagában nem oldja meg a gazdaságfejlesztést, ám nagy segítséget ad, így könnyebb lesz Békéscsaba dolga is, ha meglesz az M44-es.

A miniszterelnök az interjúban szólt arról is, a jövő a munkahelyteremtés politikájáé, ezért a kabinet egy olyan rendszert dolgozott ki, hogy minden megyei jogú város kap egy bizonyos összeget - ami néhány tízmilliárd forint is lehet -, amelyet saját maga fordíthat gazdaságfejlesztésre. S hogy "ne legyen marakodás a város meg a falu között", a megyei közgyűlések is kapnak egy elkülönített forrást megyei gazdaságfejlesztésre - tette hozzá.

A kormányzati intézkedések közül Orbán Viktor a rezsicsökkentésre a legbüszkébb, mert azzal véget ért az a korszak, amikor a nagy, elsősorban nemzetközi közszolgáltató cégek "hét bőrt is lehúztak egy magyar családról".

Arra is büszke - folytatta -, hogy a kormány elszámoltatja a bankokat, ami több, mint egy pénzügyi manőver, mert ezzel "győzött az igazság".

A Fidesz-KDNP békéscsabai polgármesterjelöltjéről, Hanó Miklósról a kormányfő azt mondta: kisgazda hagyományt képvisel, ami fontos, mert Békéscsaba egy mezőgazdaságból kinőtt polgárváros.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bikinis és félmeztelen Mikulások kocogtak a belvárosban (fotók)

Bikinis és félmeztelen Mikulások kocogtak a belvárosban (fotók)

Mint a filmekben: részeg fiatal hajtott rá a Spanyol lépcsőre Rómában - fotó

Mint a filmekben: részeg fiatal hajtott rá a Spanyol lépcsőre Rómában - fotó

Miért távozott a PDSZ a Ligából?

Miért távozott a PDSZ a Ligából?

Szakértők: nincs intézményes válság Franciaországban

Szakértők: nincs intézményes válság Franciaországban

Hazug mítosz, hogy a gyerekek ne jeleznék a bajt

Hazug mítosz, hogy a gyerekek ne jeleznék a bajt

Egy alkalmazottja sincs a cégnek, amely 122 millióért szállít érmeket az MLSZ-nek

Egy alkalmazottja sincs a cégnek, amely 122 millióért szállít érmeket az MLSZ-nek