szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olaszok felkértek egy svájci művészt, hogy alkosson valami maradandót az új California T főszereplésével. Az eredmény igazán látványosra sikeredett.

A Ferrari év elején mutatta be a felfrissített Californiát, amely a formai megújuláson túl műszakilag is fontos változáson ment keresztül, hiszen a 4.3 literes V8-as szívómotort leváltotta a 3.8 literes biturbó V8-as erőforrás, 560 lóerővel és 755 Nm maximális nyomatékkal. A turbósítás kapcsán azonnal megjelentek a kétkedők, akik visszasírják a feltöltő nélküli V8-as motort, az eddigi tesztelők viszont egyöntetűen azon a véleményen vannak, hogy a megújult California T klasszisokkal jobb az elődjénél.

©

Utóbbi megállapítást tényként lehet kezelni, hiszen az olaszok mostanában nem szoktak hibázni ezen a téren, és úgy tűnik, hogy még a marketinges csapat összekapta magát. Felkérték ugyanis Fabian Oefner svájci művészt, hogy utazzon el Maranellóba, és alkosson valami maradandót a California T főszereplésével. Mivel a technika adott volt, Oefner fogta a Californiát és beállította a szélcsatornába, ahol aztán UV festéket spriccelt rá. Az eredmény parádésra sikeredett, hiszen egészen elbűvölő látvány, ahogy a színes festék lecsorog az olasz sportautó tökéletes idomain.

Aki azt gondolná csak úgy összefröcskölték a Ferrarit, annak itt a hogyan készült videó is:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!