szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A holttér az egyik legkellemetlenebb veszélyforrás az autósoknak. Egy japán fejlesztés mondhatni "eltüntetné az autót" a útból.

Az elmúlt években, ahogy az elektronika és az érzékelő eszközök fejlődnek, egyre több autóban található valamilyen extra felszerelés, amely jelez, ha a kocsi holtterében van valami. A Keiko Egyetem fejlesztői lényegében elmentek a határig, a kocsi karorsszériáján elhelyezett kamerák képét a kocsi ülésében elhelyezett projektorral a belső felületekre vetítik. Mindez végeredményben azt a látszatot kelti, mintha nem is létezne az autó.

Persze kérdések azonnal felmerülhetnek, ugyanis, ha valaki ül a hátsó ülésen, akkor arra vetítik a képet, ami igencsak kellemetlen. Ráadásul ahhoz, hogy a rendszer akkor is működjön, ha valaki „beleül” a képbe, egy speciális textillel kell bevonni a kocsi belsejét. Továbbá a sofőrnek egy speciális érzékelőt is kell a fején hordania, hogy amerre néz, csak az a terület legyen átlátszó. Mindezt látva kijelenthető: egy inkább érdekes, mint használható rendszerről van szó egyelőre.

Hasonló megoldással egyébként nemrégiben a megújuló Range Rover kapcsán is beszámolt a sajtó, amikor is a motorházat tűntetnék el hasonló virtuális valósággal.

Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus,  Magyarország viszont a kivételek között

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus, Magyarország viszont a kivételek között

Megcsúsztak a magyar kirándulók, majd a gyökerekbe kapaszkodtak, hogy ne essenek le a hegyről

Megcsúsztak a magyar kirándulók, majd a gyökerekbe kapaszkodtak, hogy ne essenek le a hegyről

Három európai ország szállt be Trump abortuszellenes kampányába, Magyarország mellett a lengyelek és Lukasenka

Három európai ország szállt be Trump abortuszellenes kampányába, Magyarország mellett a lengyelek és Lukasenka