szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ingolstadti gyár Los Angelesben mutatta meg, melyek azok az összetevők, amelyek a közeljövő négykarikás autóit jellemzik majd.

A Prologue néven bemutatott, gyártás közelinek mondott koncepcióautó a négykarikás márka csúcsmodellje lesz A9 néven. A közvetlen ellenfél az idén már utcán lévő Mercedes S-osztály Coupéja.

Nem kell totálisan eltérő megjelenést várni a jelenlegi vonulattól, inkább minden elemében rátettek még egy lapáttal. Az Audik pajzsként viselt hatalmas hűtőmaszkja – a Single Frame – úgy tűnik megállíthatatlanul növekszik. Ezzel arányosan az adaptív mátrix lézer fényszóró mérete csökken. Az alumínium karosszéria ugyanakkor marad. A tanulmányon feltűnhet, hogy nincsenek kilincsek, ami nem véletlen, a modell érintésre nyitja ajtóit. A hátsó részen feltűnő, hogy a LED lámpák végigfutnak a teljes farrészen.

Audi Prologue
©

A kocsi méretét tekintve valamivel kisebb, mint a jelenlegi A8-as, a hossza 5100 mm. Valamivel laposabb is a nagy limuzinnál, egész pontosan 70 milliméterrel. A tengelytávja is rövidebb, 50 milliméterrel a nagytestvérénél.

A meghajtásról a márka egyik ékessége, a V8-as 4.0 literes, jelen esetben 605 lóerőig húzott duplaturbós motorja gondoskodik, amely 3,7 másodperc alatt gyorsítja 100-ra a több mint ötméteres kocsit. A kocsi regeneratív fékrendszert kap, aminek részleges hatásaként, az átlagfogyasztása a hírek szerint 8,6 liter száz kilométerenként. A tanulmányon az Audik új futóműszerkezetét is prezentálták, amely adaptív ötlengőkaros felfüggesztésű, légrugós rendszert jelent, amelyet ráadásként összkerék-kormányzás egészít ki.

A külső és a műszaki megoldásokon kívül persze az utastér is számtalan újdonságot rejt. Sőt, az igazán újszerű formák, ötletek itt vannak. A műszerfalon egy OLED monitorsáv fut végig a digitális központi műszeregység alatt, amelyen az útvonal tervezését vagy az egyéb infotainment egységeket lehet kezelni. A kocsi a gyár szerint a telefonunk alapján fogja az ülésbeállításokat is memorizálni, akácsak a klíma vagy a rádió kedvenc beállítasait.

A hírek szerint az autó 80 százaléka így, vagy úgy benne lesz a közeli jövő modelljeiben. Így a jövőre érkező A4-esben, A6-osban, amelyek részleteit egyelőre jól titkolja a gyártó.

Audi Prologue
©
Audi Prologue
©
Audi Prologue
©
Audi Prologue
©
Audi Prologue
©
Audi Prologue
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit szólna, ha rájönne, Orwell 1984-éből már sok minden megvalósult Magyarországon?

Mit szólna, ha rájönne, Orwell 1984-éből már sok minden megvalósult Magyarországon?

A Microsoft kiadja böngészőjét az Apple új számítógépeire

A Microsoft kiadja böngészőjét az Apple új számítógépeire

A G20 támogatást ígért a Covid-vakcinák igazságos elosztásához

A G20 támogatást ígért a Covid-vakcinák igazságos elosztásához