szerző:
hvg.hu

Ezúttal nem történt baleset, bár könnyen lehetett volna az a dolog vége.

Az utóbbi időben több olyan videó is felkerült a netre, ahol állatok bénították meg egy út forgalmát. Október elején egy coloradói park menti utat vett birtokba egy szarvascsorda, majd nem sokkal később egy kertváros forgalmát bénította meg két jávorszarvas küzdelme. Ezúttal ennél nagyobb állatokat rögzített a videós, és a helyzet is félelmetesebb volt.

A thaiföldi motoros egy erdős részen haladt át épp, amikor a semmiből hirtelen egy elefántcsalád tűnt fel. Társa még át tudott jutni rajtuk, a férfi azonban már nem, így jobbnak látta, ha lehúzódik az út szélére, és megvárja, hogy az elefántok továbbálljanak. Igen ám, de a motor túl hangosnak bizonyult, az állatok pedig ezt fenyegetésnek vették, így meg akarták védeni a területüket – és persze a kiselefántokat is. A videón jól látszik, hogy a motoros eléggé megijed, amikor az elefántok megindulnak felé, így azonnal leszáll a motorról, és igyekszik odébb menni. Egy pillanatra reflexből még a kezét is felemelte, bár az állatok valószínűleg nem sokat értettek az "oké, bocsi" mozdulatból.

Az eset végül szerencsésen végződött, az elefántok is elmentek, és a motorosnak – no meg a motornak – sem lett baja. Az ázsiai elefántok kifejlett példányként 3 tonnát is nyomhatnak, a videót elnézve a két felnőtt és a két kiselefánt legalább 10 tonnát nyomhatott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!