szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány kritikus videó után, amelyen az automata pilóták elbuktak a forgalomban, íme az érem másik oldala, amikor bizonyítja a rendszer, hogy mire képes.

Az alábbi videón egy Tesla Model S halad nagyjából 70 km/h-s tempóban, bekapcsolt Autopilot-módban, amikor a szembejövő autó egyszer csak úgy dönt, ő bizony megfordulna.

Az ehhez hasonló helyzetekben a robot talán tényleg gyorsabban cselekszik, mint az ember. Az ilyen szituációkban, amit az ember józanésszel nem fog fel miért történik, először arra gondol, hogy „ilyen nincs, mit csinál ez az idióta”, ahelyett, hogy cselekedne. Többnyire ekkor már késő is. A robot nem tesz fel kérdést, cselekszik.

A videón egyébként, azért nem halladszik semmilyen zaj, mert mint a feltöltő írja, éppen egy uberes fuvart bonyolított, amely tiltja, hogy rögzítsenek bármilyen beszélgetést. Érdekes ez az új világ.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!