szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség közreadott egy videót arról, mi mindent lát és mi mindenért büntet a fix traffipax. Nincs szabálytalanság, amit ne venne észre a rendszer.

Eddig csak elméletben lehetett arról hallani, hogyan működik a VÉDA-rendszer, és mi mindent lát a kamera, a rendőrség azonban most a gyakorlatban is megmutatta, minden eddig jelzett szabálytalanságot lát és rögzít a kamera.

A traffipaxok alkalmasak sebességmérésre, látják, ha az utasok nem használják a biztonsági övet, ha nem tartja be valaki a kötelező haladási irányt, de észlelik a záróvonal átlépését, ha valaki szabálytalanul hajt át egy vasúti átjárón, ha a piroson megyünk át, valamint figyelik a leállósáv és a buszsáv használatát is.

Ezek alapján egyértelműnek tűnik, hogy nincs az az autós, aki meg tudná úszni a szabálytalanságért járó büntetést, ha azt a kamera is látja. Ha a VÉDA elkapta a sofőrt, komoly, 10 ezertől 300 ezer forintig terjedő büntetésre számíthat, de ha egyszerre több szabálytalanságot is elkövet, még ennél is magasabb lehet a végösszeg (a büntetési tételek listáját ide kattintva érheti el). Hogy a rendőrök mit látnak a kamera felvételeiből, és hogyan küldik ki a büntetést az autósnak, azt ebben a videóban lehet megnézni.

Ha máskor is szeretne értesülni a traffipax-szal kapcsolatos legfontosabb hírekről, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az LMP is beállna Karácsony Gergely mögé

Az LMP is beállna Karácsony Gergely mögé

NNK: Kötelező felboncolni, aki az oltást követő egy hónapon belül meghalt

NNK: Kötelező felboncolni, aki az oltást követő egy hónapon belül meghalt

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi