szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Életét vesztette a csallóközi Alistálon az a kamionsofőr, aki a vasúti átjárónál a stoptáblánál nem állt meg, hanem ráhajtott a sínekre. Még nem tudni, hogy a sofőr figyelmetlensége vagy fékhiba okozta a tragédiát.

A Révkomárom felől a Pozsonyba tartó személyvonat csütörök reggel 6 óra körül pont akkor érkezett meg az átjáróba, amikor a magyar kamionos ráhajtott a sínekre. A vonat vezetője már vészfékezéssel sem tudta elkerülni az ütközést. A kamion vezetője szörnyethalt, a 86 utas közül néhányan kisebb sérülést szenvedtek.

A helyszínre érkezett mentők őket helyben ellátták, ahogy a vonat vezetőjét is. A vonat nem siklott ki, csupán a vágányok rongálódtak meg, ezért Révkomárom és Dunaszerdahely között pótló buszok szállítják az utasokat.

A magyar kamionos feltehetőleg a Waberer's sofőrje volt. Alig egy hónapja, ugyanennek a cégnek egy másik alkalmazottja szenvedett halálos balesetet az M0-áson.

Martina Kredátusová rendőrségi szóvivő annyit közölt a nol.hu kérdésére, hogy a helyszínelés még nem fejeződött be, ezért még nem tisztázták, hogy a kamionsofőr figyelmetlensége, esetleg a jármű fékhibája okozta-e a végzetes balesetet. Az  átjáróban nincs sorompó, jelzőlámpa sem, viszont a vasúti pálya kellő távolságról jól belátható, a közlekedési tábla pedig megállásra inti a sofőröket.

A balesetről videót is közölt a parameter.sk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

A Föld őslégköre a mai Vénuszéhoz hasonlított

A Föld őslégköre a mai Vénuszéhoz hasonlított

Valami nagy gond van az Amazonnál, csuklik tőle az internet

Valami nagy gond van az Amazonnál, csuklik tőle az internet