szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ismert dizájner, Khyzyl Saleem megálmodta, milyen lenne, ha a Tesla szuperautót építene.

Khyzyl Saleem, az Electronic Arts dizájnere saját bevallása szerint Elon Musk hatalmas rajongója, lenyűgözi ugyanis az a technológiai fejlettség, amivel a cég gyártja az autókat. Ezek a szavak Elon Musk számára is igazi elismerést jelenthetnek, az ismert virtuáldizájner ugyanis nem feltétlenül rajong az elektromos autókért. Hogy ez lehet-e az oka annak, hogy eddig nem nagyon nyúlt ilyen járműhöz, azt persze nem lehet tudni, ám tény, hogy a Teslával most biztosan kivételt tett.

Mivel a cég portfóliójából hiányoznak az igazi szuperautók – más kérdés persze, hogy a paraméterei megvannak hozzá, a gyorsulási versenyeken ugyanis rendre elveri őket –, ezért úgy döntött, készít egy koncepciót.

©

Saleem szerint az autó olyasmi lehetne, mint a Porsche 918, de nem feltétlenül pusztán elektromos, sokkal inkább hibrid hajtással. Kérdés persze, hogy így mennyire maradna Tesla a Tesla, de az biztos, hogy a tervezőasztal sok mindent elbír. Ezt is, és mivel egyébként is csak a szemnek készült, így ne is foglalkozzunk azzal, mi van a motortérben. Inkább élvezzük, hogy mennyire jól néz ki. Valahogy úgy, ahogy tettük azt nemrég a szintén általa megálmodott Bentley Continental GT-vel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szárnyalnak a Samsung telefonjai, hat éve nem mentek ilyen jól

Szárnyalnak a Samsung telefonjai, hat éve nem mentek ilyen jól

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is