szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen ötvennégy városi közúti csomópontot alakítanak át Debrecenben, mielőtt a főpályaudvari beruházás miatt jövő nyáron lezárják a 4-es főút Petőfi téren átvezető szakaszát. A terveket pénteken mutatták be a város vezetői.

Papp László polgármester elmondta: 12 csomópontban a jelzőlámpákat programozzák át, 42-ben pedig kapacitásbővítő átalakítás lesz. Átépítik egyebek mellett a város egyik legforgalmasabb csomópontját, a Böszörményi út és Bartók Béla út kereszteződését.

A másfél milliárd forintba kerülő beruházással jövő nyárra végeznek, akkor zárják le a 4-es főutat, amelyet a föld alatt vezetnek át a belvároson.

A polgármester beszélt arról is, hogy egyirányúsítják a keleti és a nyugati városrészeket összekötő belváros utakat, a Széchenyi utcát és a Miklós utcát, de ha kell, azok folytatásában a Kossuth utcát és a Szent Anna utcát is.

A tervezett egyirányúsítások megmaradnak az új főpályaudvar felépítése után is.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, volt polgármester a tájékoztatón emlékeztetett: a kormány kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánította a debreceni főpályaudvar megépítését, amelyet 21 milliárd forint európai uniós támogatásból, illetve hazai központi költségvetési forrásból valósítanak meg.

©
©

Néhány héten belül megkezdik az M35-ös autópálya debreceni déli elkerülő szakaszának építését, amely a 4-es főutat köti össze a 47-es főúttal, és érinti majd a repülőteret valamint a déli ipari övezetet.

Az elkerülő szakasz hamarabb elkészül, mint ahogy átadják majd a forgalomnak a 4-es főút talajszint alá süllyesztett szakaszát, így jelentősen tehermentesíti majd a belvárost az átmenő forgalomtól – ígérik.

A Dehir.hu-n részletesen leírják, mely csomópontokban hangolják át a jelzőlámpákat, illetve hol lesz nagyobb átalakítás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Nem kell tízezreket költeni" - Vérbeli gamert kérdeztünk a kedvenc mobilos játékairól

"Nem kell tízezreket költeni" - Vérbeli gamert kérdeztünk a kedvenc mobilos játékairól

Kiderült, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Kiderült, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír

Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír