szerző:
hvg.hu

Ahogy várható volt, hosszú sorban araszolnak a járművek a fővárosi Róbert Károly körúton a szombaton kezdődött útfelújítás miatt. Aki teheti, jobb, ha elkerüli az egész környéket.

Szombaton fogtak hozzá Budapest egyik legforgalmasabb útjának felújításához: a Lehel utca és a Váci út között kezdték el felmarni az aszfaltot a villamospálya mellett az Óbuda felé tartó oldalon. Már a hétköznapokhoz képest gyérebb szombati forgalomban is torlódtak az autók.

A Vágány utcai felüljárótól az Árpád hídig teszik rendbe az utat. A munka a tervek szerint tavaszig tart, a 2017-es vizes vb előtt be kell fejezni.

A BKK múlt héten jelentette be, hogy megkezdik a felújítást. Itt írják le részletesen, pontosan miből áll a rekonstrukció, illetve hogyan változik a közlekedés rendje a munka idején. Eredetileg szeptember 15-ére tűzték ki az indulást, de végül két napot csúsztak, az autósok meg nyertek még két napot.

Hétfő reggel a Váci út és az Árpád híd közötti szakaszon is elkezdték felmarni az aszfaltot az Óbuda felé tartó oldalon, a járda mellett. Lebontották a járdát védő korlátot is. A járdát lezárták a Népfürdő utcai buszmegállóig, de sok biciklis még végighajtott ezen a szakaszon reggel, pedig a törmeléket és a leszerelt fém alkatrészeket balesetveszélyes kerülgetni.

©
Az Óbuda felé tartó az Árpád hídtól lehetett már jobb haladni reggel
©

Az óbudai oldalon egészen az Esztergomi útig dugó volt, nagyjából a Népfürdő utcától viszont folyamatosan lehetett haladni Óbuda felé 8 óra körül. A másik oldalon, vagyis a Hungária körút irányába már a hídtól torlódtak a járművek. A Váci útról a Róbert Károly körútra vezető sávban is dugó van.

©
©

A hvg.hu munkatársa úgy tapasztalta, hogy az M3-as felhajtójánál, a Kacsóh Pongrác útnál állt már a kocsisor a Róbert Károly körút előtt. Nagy dugó volt hétfő reggel a Dózsa György úton valamint a Hűvösvölgyi úton is.

©

Óbudán, az Árpád fejedelem útján közműmunkálatok kezdődtek a Szépvölgyi út előtt, a Szentlélek tér felé eső részen. Egy sáv kiesett, a másik sávon pedig váltakozva, jelzőlámpa irányításával halad a forgalom, itt szintén nagy a dugó.

A BKK térképén látható, hogy több helyen baleset is nehezíti a haladást.

©

Az Árpád hídon Pest felé egy műszaki hibás kamion vesztegel, lépésben halad a forgalom a Szentendrei úton és a Vörösvári úton – jelentette a BKK reggel háromnegyed 9 előtt.

A Hungária körúton baleset történt a Mogyoródi útnál a Rákóczi híd felé, ott is sávlezárásra és torlódásra kell számítani.

Ugyancsak baleset történt a Budakeszi úton a Dénes utca közelében, korlátozásra számíthatnak az arra haladók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló közlekedési helyzetekről, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vigyázzon: beindultak a kártyacsalók, egy év alatt megduplázódott a visszaélések száma

Vigyázzon: beindultak a kártyacsalók, egy év alatt megduplázódott a visszaélések száma

100 millió eurót ad Bill Gates Európának

100 millió eurót ad Bill Gates Európának

Úgy megvertek valakit a Széna téren, hogy majdnem belehalt

Úgy megvertek valakit a Széna téren, hogy majdnem belehalt

Hiába a rákkeltő anyagok szivárgása, a hatóságok szerint nincs gond a budapesti ivóvízzel

Hiába a rákkeltő anyagok szivárgása, a hatóságok szerint nincs gond a budapesti ivóvízzel

Fotó: Madarat formáztak meg a rajzó seregélyek Sárospataknál

Fotó: Madarat formáztak meg a rajzó seregélyek Sárospataknál

Lázár előállt a dohányzás teljes tiltásának mestertervével

Lázár előállt a dohányzás teljes tiltásának mestertervével