szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megkérdezett fiatalok mosolyogva nyilatkoztak arról, hogy mit csinálnak a mobiljukon vezetés közben. Aztán jött a hidegzuhany.

Számtalan próbálkozás volt már arra, hogy megmutassák az autósoknak, a KRESZ tiltásaán túl miért tilos vezetés közben mobilozni. A veszélyre általában óriásplakáton, hirdetésekben vagy egy-egy eseményen, például egy extrém szobor bemutatásán igyekeznek felhívni a figyelmet.

Az amerikai AT&T nevű mobilszolgáltató azonban egy egészen más irányba vitte el a dolgot, amivel sikerült az elmúlt évek legkeményebb kampányát összehozni. Egy videós interjú keretében fiatal sofőröket kérdeztek arról, szokták-e használni a mobiljukat vezetés közben, és ha igen, mire. A megkérdezettek közül mindenki igennel válaszolt, és általában mindenki ugyanazt csinálja: fotókat készít és/vagy nézeget, szöveges üzenetket ír, zenét vált. És miután mindenki elmondta, jött a hidegzuhany.

A videót angolul itt lehet megnézni, de van magyar feliratos változata is:

A videó második felében az a Jacy Good ült le velük szemben, aki egy mobilozó sofőr miatt egy autóbalesetben elveszítette a szüleit. Az orvosok két hónapig küzdöttek a 21 éves lány életéért, majd további két hónapig tartott a rehabilitációja, ami alatt többek között újra meg kellett tanulnia beszélni, járni és enni is. Sokáig küzdöttek érte, mire sikerült megmenteni az életét, és a rehabilitációja sem volt egy leányálom. A történetnek azonban itt még nem volt vége, a fiataloknak ugyanis újra el kellett mondaniuk, mivel foglalatoskodtak vezetés közben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Április óta nem követelt ennyi áldozatot a járvány az Egyesült Államokban

Április óta nem követelt ennyi áldozatot a járvány az Egyesült Államokban

Drónvideón látni, mekkora építkezés zajlik az Orbán-család birtokán

Drónvideón látni, mekkora építkezés zajlik az Orbán-család birtokán

Kémfotón az új Lada Niva, ami olyan, mint egy orosz Toyota RAV4

Kémfotón az új Lada Niva, ami olyan, mint egy orosz Toyota RAV4