szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kombi Skoda Octaviákat nem vette át a mentősök főigazgatója.

Budapest utcáin kellene száguldozniuk új mentőtiszti kocsiknak, ehelyett azonban egy garázsban porosodnak. Pedig nagy szükség lenne rájuk, hiszen így sok rohamkocsi szabadulna fel – írja a Blikk.

Úgy tudják, sok kifogásolnivaló volt az autókkal, ezért az Országos Mentőszolgálat nemrégiben kinevezett főigazgatója, dr. Csató Gábor nem vette át őket. A kocsik érintésvédelmi vizsgájával van gond, a sziréna sem elég hangos, sőt a hátuljában van egy olyan tálca, amely nincs rendesen rögzítve – írja a lap. A kocsikat egyébként nem az Országos Mentőszolgálat vásárolta, hanem az Országos Mentőszolgálat Alapítvány szerete be támogatóktól származó összegekből.

Az angol mentőszolgálat is ilyen Octaviákat használ tiszti autóként.
©

A mentőtiszti autók lényege az, hogy nem viszik el a betegeket, hanem kiszállnak a helyszínre egy teljes rohamkocsi felszereltségével, majd amikor megtörtént az ellátás, hívnak egy alacsonyabb szintű autót, amely folytatja a mentést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!