szerző:
hvg.hu

Mostanra biztossá vált, hogy a következő generációs M5-ös (F90 kódnéven) összkerék-hajtást kap. Oslóban valakinek sikerült levideóznia egy csapatot belőle.

A 600 lóerős és az eddigi M-es paletta legjobb menetdinamikai adataival rendelkező gép várhatóan 3,5 másodperces 0-100-as gyorsulásra lesz képes, a V8-as 4.4 literes duplaturbóval és nyolcfokozatú automata váltóval.

A hátsókerekes hard core rajongók számára az M5 tudni fogja a drift módot, amelynél a rendszer 100 százalékban csak a hátsó hajtást használja majd. Az új padlólemezen nyugvó konstrukció még mindig nem lesz pillekönnyű az 1870 kilogrammos tömegével, de jelentékenyen könnyebb, mint a 2011 óta piacon lévő széria 1945 kilós tagja.

A szeptemberi Frankfuri Autószalonon lehet majd először látni. A lépés, hogy az M5-ös is összkerékhajtású rendszert kap, annyiban nem váratlan, hogy a trend egyértelműen ez. A Mercedes-AMG E63 S is ilyen lett és a 2018-ra várt Audi RS6 is szintén ilyen lesz, mondjuk tőlük ez kevésbé meglepő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!