szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Beiktattak egy pluszkört a folyamatba, ahol először alkalmasságit csinálnak a kocsin, hogy kaphat-e szürke rendszámot.

Áprilistól nyílik lehetőség a közúti forgalomban a szürke rendszámtábla kitételére azokra a gépjárművekre, amelyekre biciklitartó van felszerelve.

Nem elég igényelni a kerékpártartókra szerelhető harmadik, szürke rendszámot, el kell menni az autósoknak előtte egy műszaki vizsgaállomásra is – írta a Napi.hu. Egyszeri 9570 forintos díja van a szürke rendszám kiadásának.

A szürke rendszámot is egy kormányablakban kell igényelni, viszont a tulajdonosnak vagy az üzemben tartónak előtte be kell jelentkeznie a megszokott műszaki vizsgaállomásokra, el kell vinnie az autót, rászerelve a kerékpártartóval. Ott rövid szemrevételezéssel és fényképezéssel elvégzik a vizsgálatot, és erről kibocsátanak egy műszaki adatlapot, majd ezzel lehet elmenni a járási hivatal okmányirodájába, a kormányablakba, és ott lehet igényelni a rendszámot.

A szemle 1770 forintba kerül, a szürke rendszám díja 5500 forint, és van egy 2300 forintos díj, amik a rendszám nyilvántartásba vételének a költségei. Összesen 9570 forintba kerül a harmadik rendszám.

Viszont a rendszámnak nincs időkorlátja, addig érvényes, ameddig az autó rendszáma érvényes.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szlovák kormány is orosz diplomatákat utasított ki

A szlovák kormány is orosz diplomatákat utasított ki

Az autós szimulátorozás lesz az egyik versenyszám a virtuális olimpián

Az autós szimulátorozás lesz az egyik versenyszám a virtuális olimpián

Könnyen lehet, hogy a poszt-Covid-szindróma népbetegség lesz

Könnyen lehet, hogy a poszt-Covid-szindróma népbetegség lesz