szerző:
hvg.hu

A tervek szerint augusztus közepén mutathatják be a Fisker első modelljét, ami bőven verné a Tesla legjobb teljesítményre képes autóját is.

Jelen pillanatban nincs olyan szériagyártásban kapható elektromos autó, ami képes lenne (hatótávolság tekintetében) legyőzni a Tesla Model S 100D-t. Elon Musk autója 536 km-t tud megtenni egyetlen feltöltéssel, amivel az egyébként igen sok autót fevonultató lista élére került. A tervek szerint azonban még ez a teljesítmény is eltörpül majd az augusztusban érkező EMotion modell mellett.

Henrik Fisker dán dizájner a napokban Twitteren jelentette be, hogy elkészült a korábban már beharangozott új autója, amit egyértelműen a Tesla eddigi legjobb autója riválisának szán. Az augusztus 17-én érkező autóról egyelőre nem sokat tudni, Fisker csak egy képet osztott meg róla, emellett viszont elhintett egy fontos infót is: 400+ mérföldes hatótávja lesz majd a kocsinak, ami több mint 640 kilométert teszi lehetővé egyetlen feltöltéssel. Mindezt az előzetes információk szerint a saját fejlesztésű akkumulátorokkal érnék el, amihez grafént használnának.

©

Fisker a Business Insidernek azt is elárulta, hogy nagyjából 260 km/-ra lesz a kocsi végsebessége, emellett pedig kamerákkal és érzékelőkkel is felszerelik, hogy bizonyos mértékben az önvezetésre is képes legyen.

©
©

Hogy mennyibe fog kerülni, az egyelőre még kérdéses, Fisker azonban egy megfizethető, belépő szintű autót ígért korábban, vagyis könnyen lehet, hogy árban a Tesla eddigi legolcsóbb autójával, a Model 3-mal fog versenyre kelni. Ez nagyjából 10 millió forintos árcédulát jelent.

©

Kérdés persze, hogy mennyire sikerül jóra Fisker nagy visszatérése, korábban ugyanis már voltak tapasztalatai az elektromos autókkal kapcsolatban. És azok finoman szólva sem voltak jók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hónapok óta tart Gruevszki menekültstátuszának felülvizsgálata

Hónapok óta tart Gruevszki menekültstátuszának felülvizsgálata

Mindegy, milyen telefonja van, ingyen letöltheti rá az egyik legnépszerűbb kártyajátékot, az Unót

Mindegy, milyen telefonja van, ingyen letöltheti rá az egyik legnépszerűbb kártyajátékot, az Unót

Simó György: Andy Vajna nem volt kikerülhető ember, a halála sem az

Simó György: Andy Vajna nem volt kikerülhető ember, a halála sem az

Megszűnnek a rendszeres sajtótájékoztatók a Fehér Házban

Megszűnnek a rendszeres sajtótájékoztatók a Fehér Házban

Tornagyőzelemre készül együtt Babos és Fucsovics

Tornagyőzelemre készül együtt Babos és Fucsovics

Egyre több magyar megy Ausztriába dolgozni

Egyre több magyar megy Ausztriába dolgozni