szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy parlamenti kérdésre adott válasz alapján nőtt az idős sofőrök által okozott balesetek száma. Az MSZP alighanem szigorítást szeretne, bár ezt nem mondják ki.

Komoly vita tárgyát képezi az autósok körében, hogy mi lehetne az a korhatár, ami felett egy autósnak már nem volna szabad autót vezetni. Az idő előrehaladtával ugyanis lassulhatnak a reflexek, ami miatt többszörösére nőhet a baleset kockázata. Korábban mi is beszámoltunk már olyan esetről, amikor egy idős sofőr a forgalommal szemben hajtott fel a gyorsforgalmi útra, és csak a szerencsének köszönhette, hogy nem történt tragédia.

Emiatt is fontos az a kérdés, amit a napokban Lukács Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő címzett Pintér Sándor belügyminiszternek.

A Napi beszámolója szerint a képviselő az idős sofőrök által okozott balesetek számáról érdeklődött, mert szerinte azok fontosak ahhoz, hogy „végiggondolhassuk a szükségesnek vélt jogi lépéseket”.

A Belügyminisztérium a válaszban a 2015-ös és a 2016-os negyedik negyedéves adatokat küldte el, ami alapján úgy tűnik, minden kategóriában nőtt a balesetek száma.

Elképzelhető, hogy a szocialisták egy bizonyos kor felett szigorítanák a jogosítvány megszerzését. Hogy mindezt hogyan kell elképzelni, az egyelőre nem derült ki.

Más kérdés ugyanakkor, hogy a helyzetet nem lehet ennyire feketén vagy fehéren értelmezni. Egy tavaly szeptemberi felmérés ugyanis épp, hogy megcáfolta a legnagyobb autós tévhitet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A nyolcvanas évek óta nem kötöttek annyi házasságot, mint tavaly

A nyolcvanas évek óta nem kötöttek annyi házasságot, mint tavaly

Kiemelten fontos közérdeknek minősítette a kormány a MotoGP rendezési jogának megszerzését

Kiemelten fontos közérdeknek minősítette a kormány a MotoGP rendezési jogának megszerzését

Eddig több mint 130 ezer magyar kért tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt

Eddig több mint 130 ezer magyar kért tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt