szerző:
hvg.hu

Van szerencsénk bemutatni a világ egyik, ha nem a legdrágább, csillagos emblémás autóját.

Az RM Sotheby's május 27-i árverésén, Villa Erbán fel fog vonulni a Mercedes valaha készült egyik legkülönlegesebb és legritkább modellje. Az 1928-as gyártmányú autó teljes neve egész pontosan a következő: Mercedes-Benz 680 S Torpedo-Sport Avant-Garde by Saoutchik. És így néz ki:
©

A 2012-es Pebble Beach Concours d’Elegance összejövetelen Best of Shot, a 2013-as Concorso d’Eleganza Villa d’Este találkozón pedig First in Class elismerésben részesült járgányt a nagyközönség először 1929-ben a New York-i autókiállításon láthatta. Az alacsony szélvédős kabrióból mindössze három példány készült, melyek közül ez az egyetlen, mely túlélte az elmúlt közel 100 esztendőt.

©

A 6,8 literes motorral szerelt és kiváló minőségben restaurált autó várakozások szerint 6,5-8 millió eurós (2-2,5 milliárd forint) áron cserél majd gazdát.

©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!