szerző:
hvg.hu

A brit és ausztrál tudósok helyett ezúttal az internet népe jött rá a sokakat foglalkoztató kérdés miértjére: miért ennyire kátyúsak az utak Kelet-Európában?

A mondás szerint két dolog biztos az életben: a halál és az adók (illetve informatikusok esetében: halál, adók, adatvesztés). Aki viszont Kelet-Európában jár, az egy dologgal nyugodtan kiegészítheti a felsorolást: a kátyúkkal.

Persze a rosszindulatú ember rögtön elkezdi mondani, hogy azért, mert rossz minőségű az aszfalt, meg rosszul végzik az egész munkát, az igazság azonban nagyon távol jár ezektől. A helyzet ugyanis az, hogy a kátyús utak semmi másra nem készítenek fel bennünket, csak arra, hogy mi vár majd ránk, ha egyszer elhagyjuk a Földet. (Mert Stephen Hawking szerint bizony ez az egyetlen esélyünk a túlélésre.)

Az egész gondolatmenetet pedig egyetlen tökéletes képben foglalta össze az internet népművészete:

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!