szerző:
hvg.hu

Az édesapja nyomdokain haladó fiatal Schumacher egy ikonikus Forma–1-es autóval körözött az egyik legpatinásabb versenypályán.

A nemrégiben a Hungaroringen versenyzett Mick Schumacher most a belga Spa-Francorchamps pályán ült versenyautóba, ráadásul nem is akármilyenbe. Michael Schumacher 18 esztendős fia abban a Benetton-Ford B194-ben tett meg néhány kört, mellyel a hétszeres világbajnok 1994-ben az első világbajnoki címét szerezte.

A kis Schumi teljesen fekete sisakot viselt, hogy a lehető legkevesebben ismerjék fel – Mick és menedzsmentje közismerten kerüli a feltűnést. A tesztre amiatt került sor, mert Mick Schumacher az augusztus végi belgiumi F1 nagydíj előtt néhány demókört fog megtenni az 5-ös rajtszámú régi F1 versenyautóval, ily módon emlékezve arra, hogy Michael Schumacher 25 éve ezen a pályán nyerte meg élete első versenyét.

©

A Benetton-Ford B194 része annak az igen komoly Schumacher autógyűjteménynek, melyet a tervek szerint egy kiállítás keretein belül hamarosan a nagyközönség is megtekinthet majd.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!