szerző:
hvg.hu

A hétszeres F1-világbajnok fiatalabb gyermeke a Hungaroringen mutatja meg vezetési tudását.

A 2013 végén súlyos síbalesetett szenvedett és azóta folyamatos rehabilitáció alatt álló Michael Schumachernek két gyermeke van: Gina-Maria 1997-ben, Mick pedig 1999-ben született. Utóbbi fiúgyermek apja nyomdokain haladva évek óta autóversenyzéssel foglalkozik, és idéntől a Formula–3-as sorozatban áll rajtvonalhoz.

A most hétvégén a Hungaroringen megrendezendő DTM versenyek betétfutamain az F3-as mezőny is megtekinthető lesz a mogyoródi aszfaltcsíkon, így többek közt a fiatal Schumachert is láthatjuk majd versenyautójában.

©

A nyilvánosságot kerülő, karrierje elején különböző álneveken versenyzett Mick most másodjára köröz majd a ringen, márciusban egy előszezoni teszten ugyanis már megismerkedhetett a magyar pálya vonalvezetésével. A Prema Powerteam versenyzőjeként Mick eddigi legjobb eredménye egy harmadik hely.

A tízfordulós Formula–3-as bajnokság negyedik futama a hungaroringi. Az F3-as autók elsőként pénteken 13:30-kor gurulnak pályára az első szabadedzés keretein belül, majd pedig szombaton és vasárnap az időmérőkre és a versenyekre kerül majd sor. A belépőjegyek 13-54 eurós áron kaphatóak, 7 év alatt ingyenes a belépés.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!