szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ahogy rövidülnek a nappalok, úgy egyre több esetben lehet zavaró a közvilágítás hiánya.

A nyári hónapokban általában nem szokott probléma lenni a közvilágítással, azonban ahogy beköszönt az ősz, majd pedig a tél, közvetlenül az egyre rövidebb nappali időszakok előtt és után mintha nem mindig lenne tökéletes a közvilágítás. Úgy látszik, hogy a szervezetünkhöz hasonlóan a közvilágításnak is némi időre van szüksége ahhoz, hogy rendesen átálljon.

Pedig elvileg nem feltétlenül kellene így lennie, ugyanis az alábbi táblázat elvileg korrekt módon, a naptári időszakokhoz igazodva szabályozza, hogy mikor kapcsolódjanak be és ki a közforgalmú területek egész éjjeles mesterséges világításai:

©

A látási viszonyokat azonban nem csak és kizárólag a napfelkelte és a napnyugta határozza meg, hanem az időjárás is, vagyis az ideális megoldást vélhetően a fényérzékelővel kiegészített időkapcsolós közvilágítás elterjedése jelenthetné.

Ön hogy tapasztalja, lakóhelye, munkahelye környékén rendesen működik a közvilágítás?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Figyelje az e-mailjeit, önnek is küldhet egy fontos levelet a Google

Figyelje az e-mailjeit, önnek is küldhet egy fontos levelet a Google

Tizenhat embert vettek őrizetbe a 137 ember halálát okozó bejrúti robbanás miatt

Tizenhat embert vettek őrizetbe a 137 ember halálát okozó bejrúti robbanás miatt

A BBC budapesti tudósítója 1987-ben kapott olyan támadást, mint most az Index-cikk miatt

A BBC budapesti tudósítója 1987-ben kapott olyan támadást, mint most az Index-cikk miatt