szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Suzuki ügyeit jól ismerő forrás szerint a japán cég a Toyota és a Mazda mellé társulna be a fejlesztésekkel.

Az elmúlt hét egyik legizgalmasabb autópiari híre volt, hogy a két nagy japán autógyártó cég, a Toyota és a Mazda (a Densóval egyetemben) szövetségre lépett, hogy közösen fejlesszenek elektromos autókat. Úgy tűnik, az üzlet még egy félnek, a Suzukinak is megtetszett.

A Paultan a Kyodo News beszámolójára hivatkozva azt írja, a Suzuki belső ügyeit jól ismerő forrás szerint a cég komolyan gondolkodik azon, hogy csatlakozzon a nemrég megalakult szövetséghez. Nem vétlenül: a Suzuki elsősorban a kis autók gyártásában erős, ráadásul egyre nő az indiai piacból való részesedése. A jövő technológiáinak fejlesztésében azonban nem áll túl jól, így szüksége lehet egy erős partneri támogatásra – ezt jelentené a Toyota, a Mazda és a Denso.

A Toyota és a Suzuki egyébként már elkezdték kerülgetni egymást: februárban már elkezdtek tárgyalni egy gazdasági együttműködésről, amely a biztonsági és információs technológiát, valamint a környezetvédelmet érintette. Könnyen lehet, hogy ez egy jövőbeni megállapodás előfutára volt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
32 ezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben

32 ezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben

Keményen nekimentek Palkovicsnak a közalkalmazotti jogviszonyukat elvesztő akadémiai dolgozók

Keményen nekimentek Palkovicsnak a közalkalmazotti jogviszonyukat elvesztő akadémiai dolgozók

Jön az év első magyar online állásbörzéje

Jön az év első magyar online állásbörzéje