szerző:
hvg.hu

A kamionnak meg kellett állnia, a rakomány pedig egyenesen a sofőr fülkéjére zúdult.

Az első alapszabály, amit minden kamionsofőrnek meg kell tanulnia, hogy a rakományt úgy kell lekötni, hogy még véletlenül se tudjon eldőlni, vagy csúszkálni a platón. Nem viccből kell ezt megtenni, ellenkező esetben ugyanis az áru fékezésnél, gyorsításnál és kanyarodásnál összevissza mozogna, ami a méretétől függően akár komoly balesetet is okozhat. Nem csak a forgalom résztvevőinek, de a kamionsofőrnek is.

Az alábbi videó például tökéletesen szemlélteti, milyen komoly mulasztás történt a rakodásnál. Az árut ugyanis jó eséllyel senki sem kötötte le, vagy nem eléggé stabilan, így amikor a kamion lefékezett, hogy elkerüljön egy balesetet, az egész előre zuhant, letarolva a sofőr fülkéjét.

Azt nem tudni, a sofőr túlélte-e a balesetet, de a videót elnézve sajnos ennek kevés esélyt adnánk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!