szerző:
hvg.hu

A GAZ-21-es a szovjet idők autógyártásának egyik mérföldkövét jelenti, egyben egy látványos és kifejezetten formás autó volt mindig is. Igazán jó alap a hotrod-építőknek is.

Az ültetett tuning autók egyik alapkaraktere, hogy kétajtós kupé változatban készülnek. A Volgából persze a szovjet idők ideológiájának ez biztosan nem felelt volna meg, ezért ilyen karosszériaforma nem is készült GAZ-21-esből sem.

Szerencsére ez nem jelent problémát, még úgy sem, hogy a kocsi szerkezetének jelentős részét megőrizzék. Jelen esetben az eredeti modellből a hátsó ajtót lefalazták, az első ajtók hosszát megnövelték kétajtóssá alakítva a járművet, miközben a tetővonalat is lejjebb hozták a látványosabb forma érdekében.

©

A hűtőrácshoz, akárcsak az ütközőkhöz vagy az ajtókilincsekhez, amelyek annyira képviselik az egyedi oroszos stílust, nem is nyúltak. Ugyanakkor a sárvédő elemek, a motorháztető már egyedi darabok, vélhetően üvegszálas anyagból. A kerékjárati szélesítések alatt persze jóval nagyobb felniméretű kerekek kaphattak helyet.

©
©

A kabintér kifejezetten az eredeti, némi szolid utastér-átalakítás történt csak. A barna kárpitozás mellett a fémből készült kiegészítőket festették a kocsi karosszériájának színeire. A motorteret, futóművet érintő technikai adatok sajnos nincsenek a projektről – így konkrétumként csak a képeket lehet megcsodálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!