szerző:
hvg.hu

Busszal pótolják a 4-es, 6-os villamosokat a Blaha Lujza tér és az újbudai végállomások között. Az utasok panaszkodnak, hogy nem férnek fel a pótlóbuszokra.

Továbbra is pótlóbusz közlekedik a 4-es villamos helyett a Blaha Lujza tér és Újbuda-központ között, illetve a 6-os villamos helyett a Blaha Lujza tér és Móricz Zsigmond körtér között pályahiba miatt. Az utasoktól türelmet kérnek – írták szerda reggel 9 óra előtt a BKK Facebook-oldalán. Egy friss poszt 11 óra után is jártak még a pótlóbuszok, de már "csak" a Corvon negyed és Újbuda között.

A BKK nem részletezte, pontosan milyen pályahibáról van szó. A kommentekből az derül ki, hogy a sín törhetett el valahol a leállított szakaszon, ahol a pálya több helyen szemmel láthatóan rossz állapotban van már. Az utasok arra panaszkodnak, hogy kevés pótlóbusz jár a villamosok helyett, nem fér fel mindenki, és a tájékoztatással sem elégedettek.

©

A Közlekedő Tömeg Facebook-oldalán is azt írták, hogy síntörés történt a Nagykörúton, a reggeli csúcs közepén, méghozzá egy hónap alatt a harmadik, és múlt hétfőn volt karbantartás.

Szerda reggel a metrópótlás erősítésére hivatott 12M és 14M-es villamosok helyett is pótlóbuszok jártak egy ideig a Lehel tér és a Frangepán utca között, a BKK szerint járműhiba miatt. A közlekedési azóta a teljes vonalon újraindult. A BKK itt is kapott az utasoktól hideget-meleget. „Tíz nap nem telik el, hogy ne legyen valami fennakadás. Most a metró miatt hatványozottan kockázatos a közlekedés erre” – írta egyikük. Egy másik utas a metrópótlóvillamos-pótlóbuszt kereste, egy harmadik pedig villamospótló repülőt kért.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!