szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ahogy általában, úgy most sem rejti véka alá karakteres véleményét Jeremy Clarkson, aki hamarosan újból felbukkan a The Grand Tour második évadában.

A korábban a BBC-n futó Top Gear autós műsort vezető Jeremy Clarkson arról számolt be, hogy amikor a napokban az M4-es autópályán haladt kocsijával, akkor egy önvezető képességekkel rendelkező személyautó két olyan óriási hibát vétett, melyek halálesettel is végződhettek volna.

Jogi megfontolásból Clarkson ezúttal inkább nem nevezte meg a konkrét autótípust, azzal kapcsolatban viszont kifejtette véleményét, hogy az önvezető autók még messze nem olyan biztonságosak, hogy a brit utakon nagy számban megjelenhessenek.

Emberünk elárulta, hogy mikor vásárolna önvezető autót. Akkor, ha abban ölbe tett kézzel a legnagyobb nyugalomban ülhet a volán mögött, miközben a kocsi Bolívia félelmetes halálútjain halad felfelé a hegyekben. Úgy, hogy közben magától centizget a száguldó helyi teherautók mellett, és a kereke fele már lelóg a 300 méter magas mélység felett vezető út széléről.

Philip Hammond brit pénzügyminiszter másképp gondolkozik: szerinte az önvezető autóknak mihamarabb el kell terjedniük a szigetországban. Hammond szerint 2035-re az autonóm autóipar 28 milliárd fontos forgalmat bonyolíthat le az Egyesült Királyságban, és 27 ezer embernek adhat munkát.

A pénzügyminiszter névrokona, Richard Hammond, James May és Jeremy Clarkson nevével fémjelzett népszerű autós műsor, a The Grand Tour második évada december 9-én kezdődik az Amazon Prime-on. Az új szezonban vélhetően az autonóm autók veszélyeiről is szó lesz, de Richard Hammond hatalmas villanyautós balesetéről egészen biztosan.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

A tervezettnél kevesebb holdmintát gyűjtött a Csang'o-5 kínai űrszonda

A tervezettnél kevesebb holdmintát gyűjtött a Csang'o-5 kínai űrszonda

A szenátus republikánus frakcióvezetője szerint is Trump provokálta ki a Capitolium ostromát

A szenátus republikánus frakcióvezetője szerint is Trump provokálta ki a Capitolium ostromát