szerző:
hvg.hu

Egy héttel a hivatalos leleplezés után most már az új elektromos nyerges vontató árát is tudni lehet.

Elon Musk a múlt héten mutatta be cége első tisztán elektromos hajtáslánccal rendelkező kamionját. A hivatalos leleplezés során sok részlet kiderült a forradalmian új járgányról, csak éppen az ára nem. Most viszont végre erre az ugyancsak nem elhanyagolható részletre is fény derült.

A Tesla villanymotoros nyerges vontatójáért minimum 150 ezer dollárt kell majd fizetniük az amerikai vásárlóknak. Ezért az átszámítva mintegy 40 millió forintos összegért egy olyan alapmodellt lehet majd kapni, mely egy feltöltéssel mintegy 480 kilométeres távolságot képes megtenni.

©

Amennyiben egy fuvarozócég számára túl karcsú ez a hatótávolság, akkor érdemes inkább az egy feltöltéssel körülbelül 800 kilométer megtételére képes változat felé kacsintgatni. Ennek a modellnek az alapára 180 ezer dollár, vagyis nagyságrendileg 48 millió forint. Érkezik továbbá egy Founders Series nevezetű limitált kivitel is, mely kereken 200 ezer dollárba, vagyis mintegy 53 millió forintba fog kerülni.

Eddig úgy tudtuk, hogy az elektromos Tesla kamiont 5 ezer dolláros előleg kifizetésével lehet előrendelni, a legfrissebb híradások viszont már arról szólnak, hogy az előleg összege minimum 20 ezer dollár. Aki a limitált szériás modellre vágyik, annak a teljes 200 ezer dolláros vételárat előre ki kell fizetnie.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Meglepetés az olaszoktól? Jönne egy új Alfa Romeo

Meglepetés az olaszoktól? Jönne egy új Alfa Romeo

Távozhat Trump védelmi minisztere

Távozhat Trump védelmi minisztere

Úgy várják a szállodások október 23-át, mint a karácsonyt

Úgy várják a szállodások október 23-át, mint a karácsonyt

A TV2 napi agymosása: Orbán már szimbólum és felrázza a kishitű, irigy magyarokat

A TV2 napi agymosása: Orbán már szimbólum és felrázza a kishitű, irigy magyarokat

Már forgatják a filmet a GTA 5 hihetetlen sikeréről

Már forgatják a filmet a GTA 5 hihetetlen sikeréről

Online tanulás az egyetemen: tutorok és e-tananyagok

Online tanulás az egyetemen: tutorok és e-tananyagok