szerző:
hvg.hu

Ezen a koszorún a megszokottnál kicsit több gyertya található, de ezek közül oldalhelyesen csak négy gyújtható meg az adventi várakozás során.

Idén december 3-án ünnepeljük advent első vasárnapját, vagyis most kell meggyújtani az adventi koszorú első gyertyáját. Adventi koszorúból rengetegfélét lehet kapni a boltokban, de persze a saját magunk vagy családunk által készített példányok bírnak a legnagyobb eszmei értékkel.

Így vélekedett Árpád is, aki két fiával, Bendegúzzal és Boldizsárral készítette el saját adventi koszorúját, amolyan petrolhead kivitelben. Íme:

©

Az alapot egy robogógumi adja, melynek bordáit szivaccsal lefedték a zöld festékkel történő mázolás előtt, hogy egyfajta spéci fenyőmintát mutasson az újrahasznosított abroncs. Fontos szerepet tölt be továbbá a négy darab dízel dugattyú, a néhány gyújtógyertya, a központi személyautó kuplungtárcsa, illetve a ráapplikált motorkerékpár vezérműlánc.

Fontosak a részletek, így a dugattyúk tetején lévő örvénykamrákba beleillő méretű gyertyákat kerestek a készítők: a gyertyák nem egyszerűen csak rajta vannak, hanem bele vannak szorítva a dugattyúkba. Azok tehát nem esnek ki, nem billegnek. A gyújtógyertyák azért kerültek a koszorúra, mert képzeletben stílszerűen azok gyújtják meg a viaszgyertyákat.

©

Tervbe volt még véve egy vezérműszíjból készített masni, illetve, hogy gyújtókábel is kerül a gyújtógyertyákra, ezek azonban csak a következő hasonló alkotásra fognak felkerülni. Merthogy Árpádék máris a következő egyedi adventi koszorú elkészítésén dolgoznak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!