szerző:
hvg.hu

A hagyományos személyautókat követően az extrémebb járgányok is elindulnak a villanyosítás útján. Íme a bizonyíték.

A Vanderhall Motor Works a napokban Las Vegasban megrendezett CES szakkiállítást használta fel arra, hogy fellebbentse a fátylat legfrissebb háromkerekű modelljéről. A keresztségben Edison2 nevet kapott újdonság tulajdonképpen nem más, mint a tavaly debütált Venice benzinmotor helyett villanymotort felvonultató változata.
©

Az 1,4 literes lökettérforgatú négyhengeres benzinmotor helyét két elektromotor vette át, melyek összteljesítménye 180 lóerő. A 0 fordulatszámtól 325 Nm-es nyomatékot biztosító Edison2 mintegy 4 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetből 100-as tempóra, a végsebessége pedig 168 km/h.

©

Az elsőkerék-hajtású és szuperkönnyű alumíniumvázas jármű egy 30 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorból nyeri az energiát. Az egy feltöltéssel mintegy 320 kilométernyi távolság megtételére képes Edison2 alapára 34 950 dollár (9 millió forint) és az első példányokat még ebben a negyedévben átvehetik a vásárlók.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!