szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csúszós úton próbálta betenni a terepjárót a teherautó mellé, nagyon rosszul sült el a dolog.

Sosem tudtuk megérteni, miért gondolja egy sofőr úgy, hogy a forgalomban az autók között szlalomozni jó ötlet. Amellett, hogy szabálytalan, még veszélyes is, hiszen amíg a filmekben minden nagyon flottul megy, addig a valóságban elég egyetlen apró hiba, hogy komoly baleset történjen.

Még nehezebben érthető, ha valaki ezt télen, a havas-csúszós úton teszi meg. Hiába vezet az ember bármilyen nagy, modern autót, amiben ott vannak a vezetést segítő rendszerek, a kocsi sem képes csodát tenni. Ha az autó egyszer megindul, nagyon nehéz megfogni, pláne, ha egy másik jármű is halad mellette. Az alábbi videóban szereplő sofőrnek sem sikerült.

A felvételen jól látni, ahogy a BMW sofőrje a belső sávban haladó kamerás jármű mellett gyorsít, hogy még beférjen elé, mielőtt utolérné az előtte haladó teherautót. A művelet sikerült is, a kocsi hátulja azonban megcsúszott, majd a teherautó elejének csapódott. Utóbbi emiatt az út széle felé indult meg, majd letérve az útról az oldalára borulva állt meg.

Azt nem tudni, történt-e személyi sérülés, de a látottak alapján nem tartjuk kizártnak. Azt viszont jó érzés volt látni, hogy sok autós azonnal megállt, hogy segítsen a bajba jutott sofőrnek. A videó leírása szerint egyébként a BMW sofőrje sem hajtott el a helyszínről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Agyvérzést kapott a UB40 énekese

Agyvérzést kapott a UB40 énekese

Rácz Zsófia jelezte, bármikor nagyon szívesen válaszol, majd elsétált, amikor az RTL kérdezte

Rácz Zsófia jelezte, bármikor nagyon szívesen válaszol, majd elsétált, amikor az RTL kérdezte

Radar360: Nem megy a bevásárlóközpontoknak, Trump a TikTok körül kavar

Radar360: Nem megy a bevásárlóközpontoknak, Trump a TikTok körül kavar