szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A probléma adott és nem tűnik túl bonyolultnak: ki kellene cserélni egy sérült kandelábert. A megoldás viszont a jelek szerint egyáltalán nem egyszerű.

Pilisvörösvár mostanság gyakran bekerül a híradásokba. Van, amikor egy meglehetősen furcsa útépítés miatt, van, hogy kamionról leesett targoncák miatt, és van, hogy azért, mert itt adták át az ország első lefagyásmentes, úgynevezett okosútját. Ezúttal pedig egy jobb sorsra érdemes lámpaoszlop miatt került az érdeklődés középpontjába ez a Pest megyei város.

Történt ugyanis, hogy az idei esztendő első napján egy autós kidöntötte a Pilisvörösváron átívelő 10-es úton található aluljáró egyik kandeláberét. A helyiek és az arrafelé közlekedő autósok joggal bíztak abban, hogy a lámpaoszlopot sikerül viszonylag gyorsan, néhány nap alatt kicserélni, erre azonban nem került sor.

A végelgyengült kandeláber hosszú hetek múltán is a földön fekszik, és arra vár, hogy kicseréljék:

©

A NIF Zrt., az Elmű Kft., az A-Híd Zrt., a Transinvest-Főber és az önkormányzat képviselői január végén leültek egymással és egyeztetésbe kezdtek a csere kapcsán – számolt be róla a Vörösvári Hírek. Ezen az ülésen kiderült, hogy a helyi vasútvonal korszerűsítésének keretében megvalósult aluljáró beruházója, a "NIF Zrt. még nem intézkedett a kiépült közvilágítási hálózat tulajdoni átadásról, illetve a témában nem született megállapodás sem, ami rögzítené a szükséges kereteket az ELMŰ részére történő térítésmentes átadáshoz."

"A kiépült közvilágítási hálózatot így jelenleg hivatalosan nem üzemelteti senki, mivel azt az ELMŰ Hálózati Kft. nem vette át."

A helyi lap értesülései szerint a felek megegyeztek egymással a kidöntött kandeláber hálózatról történő leválasztásáról és a közvilágítás helyreállításáról. Valamint arról, hogy az ELMŰ elkészít egy kritériumrendszert "ami alapján lehetőség nyílhat a kiépített, megvalósult hálózat átvételére, s ezzel a probléma végleges megoldására".

"Talán egy bizottságot kellene felállítani, ami természetesen megfelelő díjazás mellett december 31-ig kidolgozza az elvi álláspontot. Majd január 1-től egy másik bizottság a gyakorlati megvalósítás lehetőségeit vitatná meg" – ez a szatirikus magánvélemény pedig már egy a témához kapcsolódó Facebook-hozzászólásban bukkant fel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!