szerző:
hvg.hu

A sofőr az út közepén hagyta az autóját, és obszcén szavakkal illette a mentősöket.

Sajnos nem először fordult elő, hogy egy autós saját hanyagsága/nemtörődömsége miatt akadályozza a mentősök munkáját. Elég csak arra az esetre gondolni, amikor egy újraélesztett beteget vittek volna el a budapesti mentők, de elállta az útjukat egy tilosban parkoló autó. Ezúttal szerencsére nem volt ennyire súlyos a helyzet, de az autós viselkedése így is kiverte a biztosítékot.

Olvasónk, Judit hívta fel a figyelmünket arra az esetre, amely a napokban történt meg Szegeden. Mint írja, a szabályosan parkoló mentőautó egy beteget szeretett volna elszállítani, ám egy sötét színű Citroen az út közepén megállt a mentő mögött, majd otthagyta az autóját.

Emellett obszcén szavakkal illette a mentősöket

– írta olvasónk, Judit. Az esetről egy fotót is mellékelt.

©

Az élet nem sokkal később igazságot szolgáltatott, mert a sarkon épp jöttek a rendőrök, akik 50 ezer forintra büntették meg, és fel is jelentették az autó sofőrjét

– tette hozzá olvasónk.

Azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy ez az 50 ezer forintos büntetés (és a feljelentés) semmi ahhoz képest, ha egy súlyos beteg a sofőr miatt halt volna meg a mentőautóban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!