szerző:
hvg.hu

Az eladó hiába mérsékelte az olasz sportkocsiból készített különlegesség árát, az üzlet ennek ellenére sem jött össze.

Tavaly év végén írtunk arról, hogy az eBay-en eladósorba került egy Ferrari 360 Modena alapokon nyugvó limuzin, mely végül is nem cserélt gazdát, mert az érte kínált legnagyobb összeget, 105 ezer dollárt kevesellte az eladó.

Emberünk azonban nem adta fel a dolgot, és nemrégiben 100 helyett 95 ezer dolláros induló áron kínálta fel újból eladásra a járgányt, mely azonban végül még 95 ezer dollárért sem kellett senkinek. Pedig az előző alkalommal még 15 licit érkezett rá.
©

A 2003-as gyártmányú, hét utas szállítására alkalmas Ferrari limuzinnal eddig mintegy 51 ezer kilométert tettek meg. A sportkocsiból készített egyedi jármű mozgatásáról egy 3,6 literes lökettérfogatú V8-as motor gondoskodik, mely 400 lóerős teljesítménnyel, illetve 373 Nm-es nyomatékkal rendelkezik.

©

A kiindulási alap Ferrari 360 Modena 4,5 másodperc alatt képes 0-ról 100-as tempóra gyorsítani, a végsebessége pedig 295 km/h. Az egyedi ajtókkal, nagy kijelzőkkel és komoly hifivel felvértezett sárga limuzin persze messze nem képes ilyen produkcióra, hiszen jóval nehezebb az alap sportkocsinál.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!