szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyártók által végzett fejlesztések egyik legfontosabb irányvonala, hogy önvezető autót mutassanak be a cégek. A felhasználók viszont mindig a legkritikusabb tesztcsapatot jelentik, akik sokszor azzal trollkodnak, hogy mennyire könnyű átverni egy ilyen rendszert.

Az egyik legismertebb a narancsos trükk, amelynél egy narancsot beszorítva a kormányhoz, az autó úgy érzékeli, hogy a sofőr fogja a kormányt, így nem küld neki figyelmeztető jelzést. Erről korábban mutattunk már egy videót.

Szinte ugyanezen az elven alapul a VW Tiguan átverése is, ott egy vizes palack szimulálja az emberi kezet, a palackban a folyadék súlya és esetleg mozgása pedig úgy tűnik, elég a rendszer számára, hogy úgy érezze, felügyelik.

Ugyancsak a sávtartásra fejlesztett automatikát hackeli meg egy doboz üdítővel valaki egy Mercedesben, egy német autópályán. A súly itt is elég ahhoz, hogy a rendszer ne akadjon fenn, miközben nem fogjuk a kormányt.

Olyan is van, aki szinte céleszközt fejlesztett ki az átverésre:

De van, aki megoldja egy csomag popcornnal ezt az egész problémát:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vonulás közben ráesett egy szarvas egy BMW-re Lengyelorszában

Vonulás közben ráesett egy szarvas egy BMW-re Lengyelorszában

Tartja magát a 362 forint feletti árfolyamon az euró

Tartja magát a 362 forint feletti árfolyamon az euró

906 ezer forintnyi dollárt keresett a videós, aki élőben közvetítette, ahogy alszik

906 ezer forintnyi dollárt keresett a videós, aki élőben közvetítette, ahogy alszik