szerző:
hvg.hu

Középtávon elképzelhető és indokolt – fogalmazott a főpolgármester.

Hamarosan jelezni kell az embereknek, hogy gondolják át, dízel autót vásárolnak-e, mivel e járművek kitiltása nemsokára Budapesten is terítékre kerül – közölte Tarlós István az Index kérdésére. A lap azután kereste meg az ügyben a főpolgármestert, hogy egyre több külföldi nagyvárosban vezetnek be korlátozást a dízel üzemű járművek közlekedésére.

Tarlós szerint a magyar fővárosban erről "középtávon" lehet szó. "Nem nagyon hiszem, hogy 5 éven belül ez generálisan megoldható. Egy biztos, itt is bekövetkezik" – közölte.

Magyarországon a jogszabályi környezet egyelőre nem teszi lehetővé a dízel kocsik kitiltását, ezért jogszabályokat kell alkotni, kommunikálni a terveket, és felkészülni a bevezetésre, mivel egy ilyen szabályozás nemcsak az autósokat, hanem sok buszt és teherautót is érint.

Tarlós szerint a kitiltás felé tett első lépés a szmogriadó-rendelet módosítása volt, a jogszabály két év múlva lép hatályba lépő része szerint szmogriadó idején bizonyos dízelek nem használhatók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!