szerző:
hvg.hu

A Ferrari 250 GTO-ból csupán 39 darab készült 1962 és 1964 között. Az ára darabonként eléri a tízmilliárd forintot.

Jelenleg a világ legdrágább sportkocsijának címét a Ferrari egy különleges példánya, a Ferrari 250 GTO birtokolja. Nem véletlenül, a kocsit ugyanis 1962-től 1964-ig gyártották, és ezt sem lehet igazán gyártásnak nevezni. Az autóból mindössze 39 darab készült, így nem csoda, hogy a történelem során eddig egy 1962-es évjáratú Ferrari 250 GTO-ért fizették ki a legnagyobb összeget: az olasz sportautó a Bonhams 2014. augusztusi árverésén 38 millió 115 ezer dollár ellenében cserélt gazdát. Ez 11 milliárd forintot jelent.

Amellett, hogy a kétajtós, 880 kilogramm tömegű sportkocsi motorházteteje alatt egy 300 lóerős 4 literes V12 erőforrás rejtőzik – mely egy ötsebességes váltó közreműködésével juttatja erejét az aszfaltra –, nyilvánvalóan az (is) hozzátesz az árhoz, hogy csupán 39 darab készült belőle. A jelek szerint azonban hamarosan még több lehet belőle.

©

A Top Gear beszámolója szerint a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne a Genfi Autószalonon belengette, hogy folytatnák a méltán nemes Ferrari 250 GTO gyártását. Hogy ezt pontosan hogy képzelik el, azt egyelőre nem tudni, de Marchionne szerint kemény dió lesz a dolog. Már csak azért is, mert a múlttól elrugaszkodni nem biztos, hogy túl jó ötlet, ami azt jelentheti, hogy tervezési és egyéb más szempontok kapcsán is meg lesz kötve a kezük.

Mi mindenesetre izgatottan várjuk, mi lesz a Ferrari-vezetés végső döntése. Meg persze arra is kíváncsiak vagyunk, milyen hatással lesz majd ez a hatvanas évek közepén készült Ferrari 250 GTO-k árára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Betörték a szegedi Fidesz-iroda ajtaját

Betörték a szegedi Fidesz-iroda ajtaját

Ferenc pápa pedofilvádak eltussolása miatt váltotta le két közeli tanácsadóját

Ferenc pápa pedofilvádak eltussolása miatt váltotta le két közeli tanácsadóját

Áll a bál a Parlamentben, a kormánysajtó szinte teljesen néma

Áll a bál a Parlamentben, a kormánysajtó szinte teljesen néma

Mit mond a házszabály a mai botrányos szavazásról?

Mit mond a házszabály a mai botrányos szavazásról?

Füstgránátot dobáltak a rendőrök közé a Kossuth téren, könnygázzal válaszoltak - ÉLŐ

Füstgránátot dobáltak a rendőrök közé a Kossuth téren, könnygázzal válaszoltak - ÉLŐ

Más, mint a Samsungé: ilyen lehet az LG összehajtható telefonja

Más, mint a Samsungé: ilyen lehet az LG összehajtható telefonja