szerző:
hvg.hu

Elsősorban az M1-esen közlekedők számíthatnak most több helyen torlódásra. Hajdú-Biharban járhatatlan út már nincs, Szabolcsban és Borsodban viszont vannak még lezárt szakaszok. Aki a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon vonatozik, késésekre számíthat.

Az M3-as autópályán Budapest felé a 144-es kilométernél egy műszaki hibás autó foglalja el a leálló és a külső sávot. A forgalom jelentősen lelassult – derül ki az Útinform 14:38-kor közzétett jelentéséből.

Az M1-es autópályán Hegyeshalom felé most három hosszabb szakaszon: Bicske térségében a 39-es és a 42-es, illetve Tatabánya közelében a 44-es és a 48-as, valamint az 50-es és az 51-es km között a belső sávba terelik át a járműveket. A Budapest felé vezető oldalon a 42-es és a 39-es kilométer között zárták le külső sávot. A forgalmat a belső sávba terelik, torlódásra számítsanak az erre haladók.

Ugyancsak az M1-es autópályán Budapest felé az 50-es kilométernél burkolatjavítási munkálatokat végeznek a külső sávban. A munkaterület mögött csaknem 5 kilométeres torlódás alakult ki.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál a határátkelőnél a ki- és a belépő oldalon zavartalan a forgalom.

Hajdú-Bihar megyében nincs már járhatatlan út, a Hajdúnánás és Hajdúdorog közötti út után a Hajdúdorog és Újfehértó közötti 3504-es utat is megtisztították a hóakadályoktól, így az ismét teljes szélességében járható. A Debrecen-Tiszalök vasútvonalon Hajdúnánás és Hajdúdorog között újra elindulhatott a vonatforgalom – közölte a Mávinform vasárnap kora délután.

Szolnok és Abony között viszont a Budapestre tartó Hajdú InterCity áramszedője letört, ezért az egyik vágányt lezárták. Az egyvágányú közlekedés miatt a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon még többet késhetnek a vonatok, mint eddig.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 38-as főút Nyírtelek és Rakamaz közötti szakaszán félpályán megindult a forgalom.

A 36-os főutat a 24-es és 46-os kilométer, Tiszavasvári és Nyíregyháza között hóátfúvások miatt zárva tartják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 3605-ös út Gesztely és Újharangod közötti szakaszát hóátfúvás miatt lezárták. A 3611-es út Köröm és Tiszalúc közötti szakasza is zárva van.

Mezőnagymihály és Gelej között elakadt egy kamion, a mentés idejére az utat itt is lezárták. Köröm és Kesznyéten között sem lehet most közlekedni a hóátfúvások miatt.

Informatikai probléma miatt szünetel a Magyarországra történő beléptetés a lónyai magyar-ukrán határállomáson, az Ukrajnába utazók kiléptetését egyelőre mobil eszközökön végzik a határátkelőhely munkatársai. A rendőrség arra kéri az utazókat, hogy a hiba elhárításáig a beregsurányi vagy a barabási átkelőhelyet használják inkább.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!