szerző:
hvg.hu

Az Uber egyik járműve gázolt el egy gyalogost Arizona államban.

Egy tempei nő lehet az önvezető autók első halálos áldozata – írja a Guardian. A hatóságok az esetről csak annyit közöltek, hogy a jármű a zebrán ütötte el a gyalogost, aki kórházba szállítása után életét vesztette.

A baleset idején az autóban – amely az Uber önvezető flottájának egyik kocsija – sofőr is ült, ám nem ő irányította a járművet.

Az Uber közleményben reagált az esetre. A cég azt írta a Twitteren, hogy együttéreznek a nő családjával, és mindenben együttműködnek a hatóságokkal történtek kivizsgálása érdekében.

A cég a baleset nyomán felfüggesztette önvezető autóinak tesztelését Phoenixben, Pittsburgh-ben, San Franciscóban és Torontóban.

Az Uber 2016-ban, Kaliforniában kezdte tesztelni az autókat. Akkoriban a járművek többször figyelmen kívül hagyták a piros jelzést, emiatt vita alakult ki az állami hatóságok és a San Franciscó-i székhelyű vállalat között.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!