szerző:
hvg.hu

A háromszoros világbajnok konkrétan ezzel az autóval teljesítette az 1984-es monte-carlói esős nagydíjat.

Ayrton Senna 1984-ben érkezett meg a száguldó cirkuszba, és első évében a Toleman csapatnál versenyzett. Egész konkrétan a Toleman-Hart TG184 típusjelzésű autóval, melynek 1,5 literes turbós négyhengeres benzinmotorja mintegy 600 lóerős teljesítményt szabadított rá a hátsó kerekekre. És az emlékezetes 84-es monte-carlói futamot ezzel a most eladósorba került példánnyal teljesítette:
©
©

A Bonhams aukciósház által május 11-én Monte-Carlóban árverésre bocsátandó versenyautóval Senna bámulatos teljesítményt nyújtott a 34 esztendővel ezelőtti monte-carlói futamon.

Az eső áztatta versenyen a McLarent terelgető Alain Prost állt az élen, a tizenharmadik helyről rajtoló Ayrton Senna pedig egymás után előzte meg az előtte lévőket. Senna végül feljött egészen a második helyig, Prostot viszont már nem sikerült megelőznie, ugyanis a 76 körös versenyt a 33. körben leintették a veszélyes időjárási körülmények miatt.

Pályafutása során Prost négyszer, Senna pedig hatszor diadalmaskodott a hercegségben. És íme egy videó az emlékezetes 1984-es monte-carlói futam végéről:

 

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!