szerző:
hvg.hu

Olyan kitalált helyszínek tűntek fel a brit útjelző táblákon mint Sohaország, Narnia vagy Gotham.

Az Oxfordshire-ben futó A4310-es út öt jelzőtábláján fura feliratok jelentek meg a napokban: Didcot egyik körforgalmából például Smaragdváros felé is ki lehet hajtani.

A megyei önkormányzat szerint bár a jelzések szórakoztatóak, a kihelyezésük vandalizmusnak számít, a feliratok pedig balesetveszélyesek, mert elterelhetik a sofőrök figyelmét – írja a BBC.

"Vizsgálatot indítunk, amint az időjárás jobbra fordul" – olvasható közleményükben.

Didcot polgármestere, Jackie Billington nem aggódik ennyire, szerinte az autósok csak nevetnek, ha meglátják a kitalált neveket.

Egy helybeli nő azt állítja, látott egy húszas éveiben járó, kapucnis alakot, aki épp a Gotham City feliratot ragasztotta fel az egyik táblára péntek délután. "Nem látszott rajta, hogy nagyon izgatná, ha meglátja valaki. A mellette elhajtók közül senki sem tett semmit, hogy megakadályozza" – magyarázta.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!