szerző:
hvg.hu

Igazán nincs mit szégyellnie a képviselőasszonynak egy ilyen BMW-n, főleg, hogy nem is lopott.

A nap egyik érdekes sztorija volt, hogy fotós kollégánkat az alattyáni országjáró fórumra vendégként érkező Selmeczi Gabriella arra szerette volna rávenni, miközben kiszállt fehér BMW-jéből, hogy a kocsiról ne készítsen képet, illetve az ne jelenjen meg. Mikor kollégánk visszakérdezett, hogy miért, Pócs János, a térség országgyűlési képviselője és egyben képviselőjelöltje igyekezett Selmeczi segítségére, és azt mondta, "ez nem autóreklám".

©

Persze mindenkit furdalt a kíváncsiság, mire a nagy titkolózás. Annyi előnnyel indultunk, hogy a rendszáma alapján gyorsan le tudtuk kérdezni az autót a nyilvántartóban, ahogyan azt bárki más is megtehetné. Egy-két megnyugtató dolog azonnal kiderült: a kocsi forgalomban van és nem körözik. Egyébként egy ilyen M sportpakettes BMW X5-ös, a korát is ismerve, a piacon 16-22 millió forint közt van.

A teljesítménye motorváltozattól függően 250 és 350 lóerő között van és az árát persze nagyban befolyásolja, milyen extrák vannak még benne. A BMW legendásan meg tudja nyomni egy-egy autó végösszegét a különféle opciós felszerelésekkel, mint például a hangrendszer, az ülések bőrözése, de az említett M Sport csomag ára is önmagában 2 millió forinttal emeli meg újonnan az alapárát egy ilyen autónak.

A Fidesznél is lereagálták az ügyet és délután kiadtak egy közleményt az MTI-n keresztül, hogy Selmeczi Gabriella egy fehér BMW-vel utazik, amely férje cégének a tulajdona. A jogszabályok lehetővé teszik, hogy céges autót akár magáncélra is használjanak, a képviselő asszony a gépjárművet jogszerűen veszi igénybe – üzente a párt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!