szerző:
hvg.hu

A videón látható kamion sofőrjénél elpattanhatott valami, mert igen veszélyes manővert hajtott végre.

Sok olyan videót láttunk már a neten, ahol egy türelmetlen autós minden KRESZ-szabályt megszegve előzi meg az előtte haladó másik autóst. Ez már önmagában sem veszélytelen mutatvány, ennek ellenére nemcsak személyautóval, kamionnal is csináltak már hasonló műveletet.

Ilyen volt például, amikor tavaly novemberben az M1-es leállósávjában előzött le mindenkit a kamionos. Ezúttal Dániában készült egy fedélzeti kamerás felvétel, és bár az nem autópályán történt, nem volt kevésbé veszélyes a helyzet.

A videóban jól látszik, hogy az előzést végrehajtó kamion sofőrje meglehetősen gyorsan hajtva, két terelőszigetet kikerülve, záróvonalat átlépve, egy kereszteződésen áthaladva előzte le a felvételt készítő járművet úgy, hogy végig szembe haladt a forgalommal.

Szerencsére szemből épp nem jött senki, így baleset sem történt, de az ilyen manőverekért jobb helyeken súlyos pénzbüntetést szabnak ki, amit ez esetben sem tartottunk volna túlzónak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!