szerző:
hvg.hu

Előfordul időnként, hogy a tuning szerelmeseinek nagyonbb a lelkesedése, mint a szakmai tudása. Ilyenkor egészen furcsa végeredmény születik, ezekből mutatunk most egy csokorra valót.

Az autók szerelmeseit alapvetően két táborra lehetne osztani: a rajongók egyik felét csak a látvány és a vezetési élmény motiválja, a másik fele viszont az utolsó csavarig ismerni akarja a kocsit, és gyakran dönt úgy, hogy saját maga alakítja át a kívánalmainak megfelelően a kocsit. Alapvetően mindkét tábort meg lehet érteni, utóbbi "tagjait" viszont időnként sokkal könnyebb felismerni az utakon.

Hiába ugyanis a rajongás és a tuningolás iránti szerelem, ha az ember nem ért ahhoz, amit csinál. Pontosabban szólva: ha az "ezt én is megtudom csinálni" gondolattal ugrik neki a munkának, a dolog könnyen félre tud siklani. Erre jó néhány példát láttunk már az elmúlt években, ezért most elkészítettük azt a 10-es listát, ami a kevésbé jól sikerült végeredményeket mutatja.

A Honda Civic, amiből egy öszvér lett

Az autó elejét valószínűleg a Halálos iramban című film ihlette, a hátsó részét azonban sokadjára nézve sem tudjuk értelmezni

©

A fészerautó, ami nitróval gyorsul

Teljesen legálisan gurul a brit utakon egy négykerekű fészer, ami időnként a gyorsulási versenyeknél is rajthoz áll.

©

A Lada, amiből Rolls-Royce lett

A sufnituning nem ismer határokat, pláne, ha az optikai tuningról vagy átalakításról van szó. Ennek eredményét most ez a Lada is megszenvedte.

©

A felismerhetetlen Batmobil

A tulajdonos ugyan értette a dolgát, de hogy a tervei nem voltak túl szerencsések, az egészen biztos. Ráadásul az autót olyan jól sikerült átszabni, hogy az eredeti kocsinak már a nyomát sem lehet felfedezni.

©

Autószigetelés fail

Ha valami valahol szelel, akkor jöhet az egyedi sufnituning, a szinte mindenre tökéletes megoldást jelentő purhab.

©

A Mercedes CLS sem úszta meg

A Mercedes igen jól eltalálta annó a CLS szedánját, az autó vonalait és teljesítményét tekintve is egy kívánatos autó lett. Úgy tűnik azonban, előbbivel nem mindenki van megelégedve.

©

A Skoda, ami Ferrarinak képzeli magát

Nem akármilyen autót próbáltak meg faragni a Skodából: egy Forma–1-es Ferrarit.

A Mitsubishit is megalázták

A "szaki" megpróbált valami maradandót alkotni. Végül is sikerült neki.

©

A BMW, ami egészen más akart lenni

Az ukrán szaki a BMW-ből egy Mercedes-Benz SLR McLarent akart faragni.

©

Az év legrondább autója kétségtelenül ez a Lexus

A bőr használata egyfajta prémium érzést kölcsönöz az autóknak – de ennek a Lexusnak biztosan nem.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!