szerző:
hvg.hu

Létező problémára kínál megoldást egy új jelzés Németországban, igaz, az nem hivatalos.

Bár a közlekedés szempontjából az okostelefonok kapcsán a legtöbbször csak arról esik szó, mennyire veszélyes a használatuk vezetés közben, más miatt is fájhat a közlekedők feje. Sokan ugyanis úgy közlekednek a gyalogátkelőhelyen, hogy közben a mobiljukat nyomkodják, és olyan is sűrűn előfordul, hogy fel sem néznek, mielőtt lelépnének az úttestre. Valószínűleg nem kell mondanunk, mennyire veszélyes egy ilyen helyzet, amit a németországi Reutlingenben is felismert valaki.

A Metro beszámolója szerint az egyik helyi iskola közelében helyezte ki valaki az alábbi "KRESZ-táblát", hogy ezzel figyelmeztesse az autósokat arra, a gyalogosok valószínűleg a mobiljukat nyomkodva kelnek át az úttesten.

Bár a tábla nem hivatalos, őszintén szólva nagyon is szükség lenne egy ilyen jelzésre. A jelenség – pontosabban a mobiljukat nyomkodó gyalogosok már nevet is kaptak: smombies, a smartphone zombies után szabadon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!