szerző:
hvg.hu

Az elmúlt negyedévet a korábbiaknál jobb teljesítménnyel zárta a vállalat, ami elsősorban az új Vesta-modelleknek köszönhető.

Az idei esztendő első negyedévében egész pontosan 79 114 járművet hozott forgalomba Oroszországban az AvtoVAZ, ami 29 százalékos növekedést jelent. A vállalat szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy az új Lada-modellek, a Vesta szedán, a Vesta kombi és a Vesta SW Cross pozitív fogadtatásra leltek. A gyártó egyébként nemcsak a hazai piacán javított korábbi eredményén: az első negyedévben 7 861 autót exportált, ami 25,1 százalékos növekedésről tesz tanúbizonyságot.

Az AvtoVAZ első negyedéves bevétele 64,8 milliárd rubel volt, 609 millió rubeles nettó nyereség mellett. Összehasonlításképp, 2017 első három hónapjában még 2,8 milliárd rubeles veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a vállalat. Ez volt egyébként a mostanság az adóssága csökkentésével foglalkozó AvtoVAZ első nyereséges negyedéve azóta, hogy 2016-ban megkezdte a negyedéves eredmények publikálását.

Április közepén jelentették be, hogy június 1-től új elnöke lesz az orosz piacon mintegy 20 százalékos részesedéssel rendelkező cégnek: Yves Karakatzanis a román Renaulttól érkezik az AvtoVAZ-hoz, a jelenlegi elnök Nicolas Maure pedig a Renault eurázsiai régióját fogja vezetni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Birkafelvonulás Madridban

Birkafelvonulás Madridban

Ezt az új Chrome-funkciót sokan használni fogják

Ezt az új Chrome-funkciót sokan használni fogják

Mentse meg a családját az érzelmi csődtől!

Mentse meg a családját az érzelmi csődtől!

A volt grúz elnök unatkozik, és sokallja a 400 eurós amszterdami rezsit

A volt grúz elnök unatkozik, és sokallja a 400 eurós amszterdami rezsit

Hiába az akár többmilliós itthoni fizetés, erre a munkára kevesen alkalmasak

Hiába az akár többmilliós itthoni fizetés, erre a munkára kevesen alkalmasak

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál