szerző:
hvg.hu

Az alap fordulatszámtól rendelkezésre álló hatalmas nyomaték megteszi a hatását.

A Boeing 787-9 Dreamliner nem éppen egy pehelysúlyú repülőgép, hiszen üzemanyag nélkül is mintegy 130 tonnát nyom a mérlegen. Azt gondolhatnánk, hogy egy ekkora tömegű tárgyat igen nehéz lehet elhúzni, azonban úgy tűnik, hogy a közel 1000 Nm nyomatékú Tesla Model X P100D-nek ez sem okoz különösebb nehézséget.

Az alábbi videót a melbourne-i repülőtéren vették fel, és az látható rajta, ahogy a duplamotoros és összkerékhajtású, illetve 2,5 tonna tömegű Tesla elhúzza a Qantas légitársaság legújabb gigantikus utasszállító repülőgépét.

A 300 méteres produkció azonnal be is került a Guinness-rekordok Könyvébe, ugyanis sorozatgyártású elektromos autó eddig még sohasem húzott el ekkora tömeget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!